Партнери

ПАРТНЕРИ, ДРУЗІ ТА КОРИСНІ ЛИНКІ

УКРАЇНА

Bendukidze Free Market Center – незалежний український аналітичний центр, створений у 2015 році друзями та однодумцями видатного реформатора Кахи Бендукідзе задля розповсюдження ідей свободи, відкритого урядування та вільної економіки.

Liberty Education Project – освітній проект із перекладу та адаптації сучасних зарубіжних економічних статей.

Reed — мережевий журнал, який базується в Києві та об’єднує молоде покоління країн колишнього СРСР.

 

ПОСТРАДЯНСЬКИЙ ПРОСТІР

Научно-исследовательский центр Мизеса є неурядовою, неприбутковою, непартійною громадською організацією, яка об’єднує економістів, аналітиків, філософів і представників інших професій і спеціальностей (Мінськ, Білорусь).

InLiberty — просвітницький проект і дискусійний майданчик для обговорення майбутнього людського суспільства, його історії та тих змін, які відбуваються з ним на наших очах (Москва, Росія).

Институт экономического анализа був заснований у 1994 році Андрієм Ілларіоновим. В даний час це некомерційна організація «Фонд «Інститут економічного аналізу», яка є незалежним недержавним неполітичним інститутом (Санкт-Петербург, Росія).

Институт Хайека є інтелектуальним центром, який займається освітою в області економічної теорії, права, історії та політології (Санкт-Петербург, Росія).

Московский Либертариум – сайт створений у рамках інформаційної підтримки громадської діяльності та наукових розробок із проблем лібералізму та ліберальної свідомості. Містить в Мережі найбільшу кількість російськомовних книг і статей либертарного спрямування.

Либеральный клуб – неполітична некомерційна організація, яка займається реалізацією дослідних і освітніх проектів (Мінськ, Білорусь).

Издательство «Социум» – відоме російське видавництво, яке спеціалізується на поширенні економічної, філософської, історичної та соціально-політичної літератури ліберального і лібертарного напрямків. У числі виданих книг роботи відомих зарубіжних вчених, лібералів, економістів і політичних філософів: Ф. Бастіа, Р. Кобден, Г. Спенсер, Л. Мізес, Ф. Хайєк, М. Ротбард, М. Ліпсет, Т. Палмер, Е. Бёргін, Р. Нозік і збірники авторських робіт по лібералізму, література австрійської економічної школи. Якщо ви бажаєте придбати недорого книги видавництва «Соціум» в Україні, то звертайтеся на нашу електронну адресу libreforms@gmail.com.

 

ІНШИЙ СВІТ

Cato Institute – одна з провідних дослідних неполітичних організацій, яка досліджує проблеми економіки, видає книги, журнали, проводить конференції (Вашингтон, США).

Atlas Network, раніше відомий як Фонд економічних досліджень Атласу, є неприбутковою організацією, яка прагне сприяти економічній політиці вільного ринку у всьому світі (Вашингтон, США).

Mises Institute – науково-дослідна установа і академічна організація вчених ліберального та лібертарного напрямків економічної і політичної думки, які проводять дослідження в дусі традицій австрійської економічної школи (Обурн, Алабама, США).

Fraser Institute – канадський аналітичний центр публічної політики консервативного та лібертарного напрямку (Ванкувер, Канада).

Institute of Economic Affairs є впливовим мозговим центром, який заснований бізнесменом Антонієм Фішером у 1955 році. Сприяє вільній ринковій економіці, публікує журнали, книги та регулярно проводить лекції (Лондон, Великобританія).

Adam Smith Institute – провідний британський неоліберальний мозковий центр вільного ринку (Лондон, Великобританія).

Ayn Rand Institute – некомерційний аналітичний центр, який просуває філософію Айн Ренд і об’єктивізм (Ірвайн, Каліфорнія, США).

Comments are closed